Als je verzekerd wilt zijn van een succesvolle WordPress website, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de core functionaliteiten. WordPress is een geweldig platform, desondanks blijft onderhoud noodzakelijk. Op deze manier waarborg je functionaliteit, stabiliteit en veiligheid. Vooral als je financieel afhankelijk bent van een WordPress website wil je voorkomen dat je website vol staat met ongewenste reclame en (verborgen) fouten, waardoor bezoekers geen aankopen kunnen doen. Je wilt hacks voorkomen en je resultaten in Google behouden.

WordPress onderhoud is niet het leukste werk om te doen en kent de nodige risico’s. Onderhoud is meer dan alleen op de knop “bijwerken” klikken en een plugin installeren. Als je niet weet wat je doet, kan het verkeerd uitpakken.

Update altijd je WordPress site naar de allerlaatste versie en houd ook je Plugins up-to-date. Zo voorkom je dat je site gehacked wordt. WordPress zorgt altijd voor de laatste veiligheidsaanpassingen aan hun content management systeem, maar die moet je dan wel downloaden. Blijf je niet up-to-date, dan is er een groter risico dat je site crasht of gehacked wordt.

Er kan altijd wat misgaan met je site. Zorg daarom dat je een back-up hebt van de laatste versie. Dat kan je doen door back-up software te gebruiken, of de site handmatig te kopiëren naar je computer. Voer je grote veranderingen uit op je site of ga je je site updaten? Maak dan meteen een back-up, zodat je straks niet al je harde werk kwijt bent.