Wat is een CMS?

Een contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt om eenvoudig (zonder technische kennis) documenten en gegevens op een website te publiceren. Gegevens kunnen zonder lay-out worden ingevoerd, het CMS presenteert ze vervolgens met een lay-out op de site.

 

Wat is WordPress?

WordPress is ’s werelds populairste contentmanagementsysteem dat 40% van alle websites op internet aandrijft. WordPress heeft een marktaandeel van 64% in de CMS-markt. (april 2021)

 

Wat is een Theme?

Een Theme is een out-of-the-box lay-out voor je WordPress site. Er zijn gratis Themes en Themes waarvoor je moet betalen.

Er is een groot aanbod van Themes. Tik “WordPress theme” in in Google en je krijgt massa’s hits. Eigenlijk te veel om allemaal te bekijken. Daarom help ik je graag bij het uitzoeken van een Theme.

Je kan gemakkelijk een Theme installeren en wat veranderingen aanbrengen. Zoals het invoeren van je eigen logo en kleuren. Ook kan je vaak gemakkelijk lettertypes aanpassen. In de basis heb je dan dezelfde website als vele anderen.

Al deze veranderingen zou je zelf kunnen doen. Dat kost alleen wat tijd. Wil je die tijd liever aan iets anders besteden dan kan ik dat voor je doen. Het theme zal uiteindelijk veel meer bij je passen en aan je doelstellingen voldoen.