zoekwoorden

Domeinnaam – Domeinnamen zijn de adressen van het internet. Door een url (example.com) in te tikken, kom je op een website terecht.

Hosting – Elke web site wordt op een www server `Gehost`. Dat betekent dat die site op de server bewaard wordt en dus online staat. Over het algemeen wordt behalve de web site ook de evt. bijhorende domein naam op die server

Het verschil tussen een domeinnaam en hosting is te vergelijken met een huis. De domeinnaam is het adres en hosting is het huis. De inrichting van je huis is dan je website.

Webserver – Een computer die informatie levert (serveert). Wordt in relatie tot internet vaak gebruikt als omschrijving van de computer waarop websites staan (Gehost wordt).


Search Engine Optimization (SEO) – Het is belangrijk dat je website goed gevonden kan worden door een zoekmachine zoals Google. Een site die hoog scoort in de zoekresultaten, krijgt veel aandacht. Een website kan zo worden gemaakt dat de positie in de rij met zoekresultaten optimaal is. Dit wordt search engine optimization of SEO genoemd.


Google Analytics is gratis software van Google welke je kunt gebruiken om vrijwel alle activiteiten naar, op en van je website te meten en inzichtelijk te maken. Het doel van dit product is om je een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergave. Hiermee kun je dus perfect zien wat bijvoorbeeld de herkomst is van jouw bezoekers, hoe lang men op een bepaalde pagina blijft, op welke pagina men jouw website verlaat, waar men op geklikt heeft en, het belangrijkste, welke bezoekers je het meeste opleveren.